Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Openlucht Museum Ootmarsum

"Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen, ieder met z’n eigen inventaris en verhaal, en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden. Het museum vertelt ook het verhaal van de ‘Heeren’, de bestuurders van vroeger, de commandeur, de Drost en de Hofmeier. "


Website openlucht museum


Landgoed Singraven

"Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel tussen Denekamp en Ootmarsum. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer."


Website Landgoed Singraven


Het Lutterzand

"Natuurgebied het Lutterzand ligt aan de voet van de stuwwal uit de ijstijd. Het gebied is 600 hectare groot, en bestaat uit heidevelden, zandverstuivingen, jeneverbesstruweel en prachtige bossen met grove den, berken en eiken. Dwars door het natuurgebied stroomt het riviertje De Dinkel. Door de eeuwen heen heeft dit riviertje zich al slingerend “ingevreten” in het zand. De steile oevers zijn nu nestplaatsen voor de oeverzwaluw. Ook de ijsvogel en de grote gele kwikstaart komen veel voor in het Lutterzand."


Meer informatie


Kasteel Bad Bentheim

"Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten Zu Bentheim und Steinfurt."


Website Bad Bentheim


Tierpark Nordhorn

Dierentuin Nordhorn is een in 1950 opgerichte dierentuin  in het Duitse Nordhorn, vlak bij de Nederlandse grens bij Ootmarsum . In het dierenpark leven ongeveer 1700 dieren van circa 100 soorten. Het tien hectare grote park is gelegen aan de rivier de Vecht . Veel verblijven zijn op een natuurlijke manier van elkaar gescheiden.


Website Tierpark Nordhorn