Springendal

Springendal

Grenzend aan ons vakantiepark vindt u natuurgebied "Het Springendal"


Vanaf het park wandelt of fiets u dus direct de natuur in! U krijgt bij ons altijd een wandelkaart van het Springendal mee zodat u de mooiste routes kunt wandelen. Ook zijn er bij de receptie fietskaarten beschikbaar met de nieuwste knooppunt routes.


De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.


Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Rond 1920 werd Het Springendal aangekocht door de Enschedese textielbaron Jannink. Hij gaf het al eeuwenoude landbouwgebied het aanzicht van een landgoed met veel Engelse kenmerken. De middeleeuwse essen (bolakkers die doorbemesting steeds hoger werden) zijn, vriendelijk omzoomd door bomen, opgenomen in het geheel. Ook liggen er een aantal fantastische Twentse boerderijen. 


Bronnen en beken 

Het Springendal heeft een structuur van lanen en van water. Naast de monumentale Mosbeeklaan waarop een aantal zijlanen uitkomen wordt het karakter van het landgoed bepaald door bronnen en beken. Opborrelend water vormt een drietal vijvers, die op hun beurt de Springendalsebeek voeden.